Trimite un sms pentru a ne informa cu privire la ce se intampla la Chisinau sau spune-ti parerea. Trimite un SMS cu continutul TXT CHISINAU text catre 1266:::::Ce parere ai despre ceea ce s-a intamplat la Chisinau? Crezi ca au fost falsificate alegerile? ::::::

Sms Chat

vineri, 21 noiembrie 2008

De ce sunt atacaţi anume acum Vieru, Dabija şi Ilaşcu?

De ce sunt atacaţi anume acum Vieru, Dabija şi Ilaşcu?


© Centrul de Analize al FDRM


26 Octombrie, 2008nicolae_dabija_miting* In preajma alegerilor parlamentare din Romania, la care participa pentru o functie de senator marele patriot roman Ilie Ilascu, iar pentru una de deputat alt mare patriot, scriitorul si publicistul Nicolae Dabija, membru de onoare al Academiei Romane, presedinte al Forului Democrat al Romanilor din Basarabia, au aparut in presa comunista si procomunista de la Chisinau, dar si in cea care ii sustine din umbra, inclusiv la Bucuresti, articole denigratoare la adresa acestor doi adevarati intregitori de neam romanesc, la care se adaoga, ca din « intamplare », si murdarii ticaloase la adresa lui Grigore Vieru. Bagate cu repeziciune pe Internet aceste denigrari au declansat mai multe discutii pe diverse forumuri unde, iara, s-au repezit cu parere negativa mai ales actualii prieteni ai lui V. Voronin din guvernarea de la Chisinau, din asa numitul partid crestin-democrat al lui Iu. Rosca. Merita sa ne intrebam de ce sunt atacati marii romani ai Basarabiei, de ce anume de catre prietenii « crestini » ai li V. Voronin si, mai ales, de ce anume acum.

Denigratorii de azi ai lui Grigore Vieru, Nicolae Dabija si Ilie Ilascu « uita » sa ne spuna ca anume acest Iu. Rosca, prieten la catarama al lui Voronin mult dinainte de 4 aprilie 2005, este cel care a alungat in 1993-1994 din Frontul Popular pe toti intelectualii de la 1987-1991 care au stat la originea miscarii de renastere nationala (inclusiv pe Ion Hadarca, Alexandru Mosanu, Nicolae Costin, Grigore Vieru, Gheorghe si Mihai Ghimpu, Ion Vatamanu, Lidia Istrati, Andrei Vartic, Mihai Cimpoi, Gheorhe Efros, Petru Soltan, Valeriu Matei, Vasile Nedelciuc, Dumitru Matcovschi, Mircea Druc si multi altii), pe cei care au declansat, sustinut si organizat miscarea de renastere nationala, anticomunista si proromaneasca, pe cei care au adunat sute de mii de oameni la marile mitinguri, marsuri, manifestari nationale din 1988-1989 pentru limba romana si alfabet latin (inclusiv prin poeziile, cantecele, spectacolele, discursurile lor), care au votat tricolorul, imnul « Desteapta-ta, romane », care au introdus in scoli istoria romanilor si limba romana, care au schimbat denumirile tuturor strazilor din Chisinau si alte orase basarabene etc, etc. Unde erau denigratorii de azi atunci, cand functiona inca intregul aparat represiv al fostei URSS ?

Tot acesti denigratori « uita » sa ne spuna ca anume prietenul de acum al lui Voronin a distrus absolut toate cooalitiile democratice posibile din parlamentele de la 1994, 1998, 2001, iar din 2005, iata, este in coalitie de nezdruncinat cu partidul romanofob si antieuropean al comunistilor. Tot ei « uita » sa ne spuna ca Iu. Rosca si Vladimir Voronin au demis impreuna guvernul lui Ion Sturza anume cu doua zile inainte ca acesta sa plece la Helsinki pentru a depune cererea de aderare a republicii Moldova la Uniunea European, ca anume atunci ei (Rosca si Voronin) l-au ales in functia de prim ministru pe Dumitru Bragis, fostul prim-secretar al comsomolului, ca apoi tot ei au votat schimbarea Constitutiei in asa fel ca presedintele repubicii Moldova sa fie ales de Parlament, nu de intregul popor si, apoi tot ei, prin coruperea sociala a electoratului (cu paine de 16 banuti, benzina de 40 banuti, salam de 2 lei etc) au adus in Parlament ca fractiune majoritara partidul comunsit romanofob si antieuropean.

*
De ce, asadar, denigratorii de acum ai lui Grigore Vieru, Nicolae Dabija si Ilie Ilascu « uita » sa ne spuna ca ppcd-ul lui Rosca sustine deschis in Parlamentul de la Chisinau pe cel care a declarat tricolorul « steag fascist »? Oare si-a schimbat V. Voronin acele declaratii ? De ce anume pe acest antiroman, anti UE si antiNATO de marca, adica pe V. Voronin, il sustine Iu. Rosca si ppcd-ul ? De ce nu l-a ctiticat sau tradat niciodata dupa 4 aprilie 2005? De ce voteaza in Parlament impreuna cu intreaga aramata a lui V. Voronin toate aberatiile lui sociale, antieuropene si anturomansti? De ce nu sufla un cuvintel denigratorii lui Vieru, Dabija si Ilascu, un cuvintel macar, despre coruptia guvernnantilor comunisti, despre nenorocirea sociala, sanitara, culturala, educationala din satele Basarabiei, despre zecile de mii de copii orfani, despre batranii ce mor ca mustele prin satele parjolite de noul obscurantisn, comunist si « crestin », despre talharirea cinica a sutelor de mii de migranti economici basarabeni – alungati peste hotare anume de « reformele » lui Rosca si Voronin - ci se anina doar de « coruptii » Filat, Chirtoaca Urechean, in ultimul timp si Alexandru Tanase, care, practic, nu sunt la putere?

Zilele trecute (23 octombrie) tot ortacii ppcd-isti ai lui V. Voronin au cerut in Parlamentul de la Chisinau inchiderea unicului post de televiziune romanesc din Basarabia (este vorba de ProTv), fara sa ceara macar de forma si inchiderea vreunui post rusesc (din cele vreo 50 de radio si TV). Asadar, noi ii rugam, da, macar ii rugam, pe cei care bat acum cu nerusinare in Grigore Vieru, Nicolae Dabija sau Ilie Ilascu (in unison cu ppcd-ul lui Iu. Rosca la Chisinau) sa aiba obraz romanesc (nu rusesc sau comunist si, de la un timp, trotchist) sa compare faptele unora si altora, sa le cantareasca si apoi sa se dea cu parerea.

*
Este o obraznicie fara margini sa te faci a « uita » ca, de pilda, Nicolae Dabija nu are nici un vers procomunist sau conjuncturist in perioada comunista, ca a fost promovat la conducerea unor reviste scriitoricesti din Basarabia anume pentru patriotism abia in perioada gorbaciovista de catre Uniunea Scriitorilor (si nu de CC al PCM), ca a fost numit redactor-sef la « Literatura si Arta » de Uniunea Scriitorilor tot in perioada gorbaciovista. Si tot din partea Uniunii Scriitorilor el a fost ales membru in comisia interdepartamentala care a si decis revenirea la alfabetul latin si transformarea limbii romane in limba de stat, unde rolul lui (alaturi de cel al profesorilor Ion Borsevici si Nicolae Matcas) a fost deciv (comisia era formata majoritar din comunisti indoctrinati), ca tot el (Nicolae Dabija) a publicat in « Literartura si arta », revista saptamanala pe atunci, ca si acum, mii de documente si zeci de mii de nume care sustineau miscarea de renasterea nationala, ca anume articolele lui au ridicat atunci, in 1988-1989, tirajul acestei publicatii la peste 200.000 exemplare, ca anume in « Literatura si arta » se publicau articole fundamentale despre romanitatea limbii noastre (primul fiind cel al lui Ion Ciocanu din 18 martie 1988 – « Pentru totdeauna alaturi de noi »), declaratiile intelectualilor sau ale grupurilor de cetateni (vezi LA din 1 si 22 septembrie sau 6, 13, 20 si 27 septembrie 1988 unde este publicta si vestita scrisoare a Conducerii Uniunii Scriitorilor, din care facea parte si Nicolae Dabija, catre Biroul CC al PCM in care se cerea introducerea neconditionata a limbii de stat si a grafiei latine), toate anunturile despre apropiatele sesiuni stiintifice, lansari de carti partiotice, concerte, spectacole teatrale, mitinguri si adunari, dar si relatari ample de la acele manifestari (vezi, pentru a nu se confunda adevarul cu minciuna, cartea « O lupta, o suferinta si... », aparuta in 1989 la editura « Literatura artistica » din Chisinau in care distinsul ziarist Boris Vieru a republicat, in 394 pagini, majoritatea documentleor publicate de Nicolae Dabija in « Literatura si Arta » in anii 1988-1989). Si, sa nu ne facem a uita ca tot Nicolae Dabija a fost primul director de ziar care a avut curajul – atentie mare, in fosta URSS, cu tot CC-ul si KGB-ul ei - sa pubice « Literatura si Arta » cu grafie latina, anume la Chisinau (nu la Riga, asa cum se publica « Glasul ») inca la 15 iunie 1989, cu doua luni jumata inainte de 31 august 1989.

Si mai murdar este sa te faci a « uita » ca tot Nicolae Dabija a fost ales in iarna anului 1990, deja dupa Marea Adunare Nationala din 27 august 1989 si actiunile din 31 august 1989, deputat in Sovietul Suprem al URSS din partea miscarii patriotice romanesti a Basarabiei (alaturi de alti mari patrioti ca Mihai Cimpoi, Grigore Vieru sau preotul Petru Buburuz), ca a invins in scrutin, din primul tur, mari sefi ai paridului comunist din acea vreme si ca anume el a fost unul din intiatorii condamnarii de catre acel Soviet Suprem al URSS a pactului dintre Hitler si Stalin din 23 august 1939.

Rugam, asadar, pe cei care se lasa coplesiti, mai ales pe Internet, de noii propagandisti comunsti sau cominternisti sa se informeze mai intai, de dorit de la surse, de la documente si actiuni reale, si apoi sa se dea cu parere despre « semiptariotul Grigore Vieru «, « «conjuncturistul Nicolae Dabija » si « falsul patriot Ilie Ilascu ». Atunci cand aceste mari personalitati ale Basarabiei riscau zi de zi cu viata in numele neamului si a detronarii nalucii comuniste – intrebati-Va, macar intrebati-Va - unde erau amicii de azi ai romanofobului si comunistul V. Voronin? Cautati, doamnelor si domnelor, si la faptele lor de atunci (din 1987-1989), si la cele de acum, si nu Va grabiti sa Va luati in graba dupa falsi doctori, anonimi si slujitori – repetam, chiar acum - ai partidei ruso-comuniste din Basarabia, care au atras in cursa lor, dupa cum se vede, chiar si pe unii consilieri si ziaristi bucuresti pe care nu i-am vazut sa apere postul de radio « Antena C », asa cum a facut-o Nicolae Dabija, nu i-am vazut alaturi de liceul « Lucian Blaga » din Tiraspol (Ion Iovcev, directorul acelui liceu, se madreste pestetot in lume ca este prieten cu Nicolae Dabija), nu i-am vazut la nici o manifestare omagiala a deportatilor si represatilor politici, macar alaturi de Nicolae Dabia, nu-i stim sa fi organizat manifestari impotriva zilei de 28 iunie 1940, sa fi donat icoane manastirilor din Basarabia, sa fi lansat in Basarabia si Bucovina volume proromansti si anticomuniste, sa fi participat la aniversarea a 600 de ani romanesti ai Cernautilor si iasilor etc, etc. Sau sa fi mers cu tricolorul in mana pe strazile Chisinaului asa cum tot merge de peste 20 de ani Nicolae Dabija. Asa ca inainte de a avea obraz sa-l critice si chiar sa-l batjocoreasca pe Nicolae Dabija, sa le vedem curajul de a pune real mana lor la inmultirea romanismuui in Basarabia si Bucovina. Si, cine stie, poate i-i vom aplauda si pe ei, asa cum ni-i aplaudam pe Grigore Vieru, Nicolae dabija si Ilie Ilascu?


*
Intreabati, asadar, doamnelor si domnilor, ziarele sau forumurile care ii denigreaza acum pe Grigore Vieru, Nicoale Dabija – ambii, nu uitai, membri ai Academiei Romane - si Ilie Ilascu (senator in Senatul Romaniei) cine sunt cei care ii denigreaza? Cine este atotfalosul "doctor" Buga care sta zi si noapte pe Internet si bate toba comunist-ppcd-ista? Cine sunt ziaristii care scriu falsuri ordinare si atacuri ordinare la adresa acestor oameni in unele ziare de la Bucuresti si Chisinau? Cine le comanda aceste falsuri, mai intai la Bucuresti, pentru a fi preluate la Chisinau anume de ziarul « Flux »? Ce au facut concret acesti « sforari » din umbra pentru neamul romanesc? De ce se ascund sub nume atat de lipsite de fapte? Cereti, asadar, sa Va demonstreze romanismul lor prin actiuni concrete pro Unire atat in Romania cat si in Basarabia. Nu prin atacuri la adresa celor care au ridicat milioane de romani la lupta contra ciumei comuniste, pentru renastrea nationala a Basarabiei si Bucovinei. Intrebati, doamnelor si domnilor, cate sute de mii de romani au ridicat ei – denigratorii - prin actiuni asemanatoare cu cele ale lui Vieru, Dabija sau Ilascu si doar dupa aceea, daca Va vor convinge, cercetati si opinia lor.

Nicolae Dabija, mare scriitor si publicist roman din Basarabia (autor a peste 20 de carti, inclusiv despre istoria neamului romanesc), repetem, Membru de Onoare al Academiei Romane, de pilda – vorbim mereu de pilde ca sa le dea si denigratorii pe a lor - a fondat acum trei ani Forul Democrat al Romanilor din Basarabia si a adunat in el peste 250.000 de basarabeni. Tot el, Nicolae Dabija, a donat peste o suta de bibiloteci romanesti in scolile din Basarabia (unde doar 4-6% de carte este cu grafie latina) – doar in satul Stolniceni, unde s-a nascut mitropolitul Antonie Plamadeala si a slujit parintele Serafim Dabija, fost detinut politic, unchiul lui Nicolae Dabija, ultimul a donat la 28 iunie 2008 peste o mie de carti -, a organizat ample manifestari nationale – anume in Basarabia cea guvernata de Voronin si Rosca – accentuam, ample manifestari proromanesti si unioniste la fiece 1 decembrie, 24 ianuarie, 27 martie, 27 august si 31 august din ultimii ani. Tot in acest timp acelasi Nicolae Dabija a donat 16 icoane manastirii Zloti, fondate de unchiul lui Serafim Dabija. Tot el a oranizat o mare manifestare inchinata limbii romane (la 31 august 2008) in satul Costesti, satul romanofobului Victor Stepaniuc, prietenul de acum al ppcd-ului. Au facut denigratorii lui anonimi mai mult?

Tot Nicolae Dabija a organizat ample manifestari de sustinre a presedintelui Traian Basescu in timpul referendumuui celor 322, care au culminat – stie asta tot romanul de buna credinta, dar si presedintele Traian Basescu, fiindca a vorbit in direct la acel miting anume adresandu-se lui Nicolae Dabija si prin telefonul lui mobil - cu un mare miting la Uniunea Scriitorilor din Basarabia. Cum pot acum niste consilieri si ziaristi rautaciosi si neinformati, adica minciunosi, sa sustina prin ziarele de la Bucuresti ca Nicolae Dabija este impotriva lui Traian Basescu?

Tot el, adica anume Nicolae Dabija, a organizat alte mari manifestari in iarna-primavara anului 2008 inchinate Actului Unirii votat de Sfatul Tarii la 27 martie 20008 (la Balti, Soroca, Orhei, Cahul, Ialoveni etc) care au culminat la 27 martie 2008 cu Marea Adunare Solemna inchinata acestui urias eveniment al istoriei noastre la care a participat toata floarea romaneasca a Basarabiei si care a fost salutat – printr-un mesaj emotionant citit tot de Nicolae Dabija - de presedintele Traian Basescu. Tot Nicolae Dabija a a dat ideea parcului « Sfatul Tarii » din Ialoveni, a aleei « Marilor romani ialoveneni », Pietii Unirii din orasul Ialoveni. Tot el a initiat (accentuam, doar in ultimul timp) condamnarea de catre societatea Civila din Basarabia a genocidului comunist, atat din trecut cat si a celui recent, a cerut organizarea unui tribunal international pentru condamnarea acelui genocid, a vorbit despre acele crime in diverse sesiuni ale Academiei Romane, Institutului pentru cercetarea crimelor totalitarismului (unde este membru in consiliul de conducere), cat si in diverse organizatii internationale, a fost initiatorul trimiterii unei scrisori de aderare a republicii Moldova la UE din partea societatii civile basarabene, a scris articole necrutatoare la adresa regimului actual comunist si a slugoilor lui, a vorbit la nenumarate mitinguri si manifestari patriotice, culturale, stiintifice.

Tot Nicolae Dabija, accentuam mai ales acest lucru, a propus in ianuarie 2008 « LISTA NATIONALA » pe care sa se adune toate partidele proromanesti, toata elita societatii civile din Basarabia ca sa alunge de la guvernare comunistii si acolitii lor si sa se asigure, impreuna cu Romania, iara accentuam acest lucru, un drum deschis Basarabiei si spre UE, si sre NATO, si, mai ales, spre reunirea noastra fireasca cu Tara. Aceasta idee a lui Nicoale Dabija este cotata in sondajele de opinie din Basarabia cu 50-60% din preferintele electoratului, este aprig dezbatuta aici de toate fortele politice si a devenit, in fapt, sloganul numarul unu al alegerilor parlamentare din primavara anului 2009. Poate pentru aceasta idee este atata denigrat academicianul Nicolae Dabija de comunisti, ppcd-isti, cominternisti, ateisti, sovinii si rasistii rusi si alti prieteni de catarama ai romanofobului V. Voronin? Asadar, cercetati, intrebati si cantariti, doamnelor si domnilor, inainte de a Va grabi sa-i bagati in sema pe dengratorii anonimi ai lui Nicolae Dabija.

*
Si, in mod obligatoriu, trebuie sa pomenim in acest context si despre atatcurile deosebit de murdare ale ppcd-ului si comunistilor impotriva lui Grigore Vieru, poetul national al Basarabiei, membru de onoare al Academiei Romane (de la aceste atacuri a avut in ultimul timp mai multe atacuri de cord si sta mai mult prin spitale). Fiece copil din Basarabia a invatat si mai invata inca limba romana, la gradinita si in clasele primare, pe un manual – Albinuta - creat de Grigore Vieru. A facut asa ceva acel oarecare Dumitrescu, care zice pe Internet, fara sa-si arate si faptele sale, ca Vieru este "semipatriot"? Peste 90% din toate textele cantecelor patriotice ale Basarabiei, inclusiv cele cantate de Ion si Doina Aldea-Teodorovici, Mihai Dolgan, Sofia Rotaru si alti mari interpreti romani din Basarabia si Bucovina sunt scrise de Grigore Vieru, Dumitru Matcovschi, Nicolae Dabia si alti cativa poeti de frunte ai Basarabiei. Denigratorii acesotor mari poeti ar trebuie sa taca macar din respect pentru aceste cantece, fiindca anume ele ne-au adunat pana la un milion de romani in Piata Marii Adunari Nationale din Chisinau. Si daca ei uita macar sa pomeneasca aceste cantece, sa ne gandim, doamnelor si domnilor, cum putem sa-i credem, cum le putem citi si comenta minciunile?

Acelasi domn Dumitrescu scrie intr-un comentariu pe internet de « tineri poeti patrotiti » - pe care, adicatelea, i-a "infierat" – in opinia lui – Grigore Vieru. Sa ne dea numele lor. Sa ne demonstreze daca acei « tineri poeti patrioti» au participat la mitinguri, marsuri, Adunari Nationale, daca au scris articole si manifeste unioniste si anticomuniste, daca s-au batut cu politistii lui Voronin pentru cauza nationala, daca au mers din scoala in scoala ca sa tina lectii si conferinte de patriotism romanesc, daca au fost arestati, daca li s-au deschis dosare penale (ca lui Dabija anul trecut, cand a mers pe strada in fruntea unei manifestari cu o multime de steaguri tricolore), purtati prin judecati, murdariti necontenit in presa comunista. Sa ne dea domnul Dumitrecu numele acelor poeti. Sa ne dea faptele fara de care nu se poate scrie istoria recenta a neamului romanesc. Mai ales a celui surghiunit de comunisti in Basarabia. Criticand doar pe marii « semipatrioti » Vieru, Dabija si Ilascu (e absurd sa-l critici pe Ilie Ilascu, cel care a fost condamnat la moarte de criminalul Smirnov si a demonstrat la CEDO, la CEDO, doamnelor si domnilor, nu intr-o fundatura orecare, ca Rusia a declansat razboiul de pe Nistru din 1992), iar pe "cei buni" lasandu-i anonimi acest domn Dumitrescu, cat de onorabil ar fi, nu poate fi crezut. Sa ne dea numele « bunilor » lui « poeti tineri si patrioti » pe care i.a criticata, adicatelea, grigore Vieru. Sa-i vedem pe acei « tineri » pe care, zice el, i-a « infierat Grigore Vieru. Sa-i stim si noi ca organizatori de mitinguri, marsuri, adunatori de iscalituri pentru Unirea cu Romania, creatori de organizatii romanesti, autori de critici dure la adresa ocupantilor rusi si a slujilor lor comuniste actuale. Sa-i vedem in procese internationale la CEDO, Haga, ONU unde sa demonstreze juridic, stiintific si oratoric necesitatea reunirii cu Romania. Sa-i vedem adunand sute de mii de iscalituri, ca Nicolae Dabija, pentru redobandirea cetateniei romanesti. Sa-i vedem pledand in Parlamentul Romaniei, asa cum a pledat Nicolae Dabija la 6 martie 2007, sau in Academia Romana, sau in alte institutii si instante nationale internationale, anume pentru redobandirea neconditioanata a cetatenii romane de catre toti basarabenii si bucovinenii si, prin origine, si de catre toti trasniternii, transbugienii, romanii nativi si sedentari din Maramuresul istoric, Caucaz, Kazahstan, Timoc, Vidin, Macedonia, Albania, Bosnia si Hertegovina etc. Si, in fine, sa le vedem opera, mai ales pe cea patriotica. Sa o comparam cu marele poeme LIMBA ROMANA a lui Grigore Vieru, cu LIMBA NOASTRA CEA ROMANA a lui Nicolae Dabija. Si, sa-i vedem, daca sunt eroi, stand si in inchisorile lui Smirnov pentru eroismul lor romanesc, asa cum a stat Ilie Ilascu si camarazii lui.

*
Adevarul, ca Har al lui Dumnezeu, nu are instanta lumeasca unde sa poata fi contestat. Tot asa si faptele marilor romani basarabeni Grigore Vieru, Nicolae Dabija sau Ilie Ilascu nu pot fi contestate de anonimii si lasii aflati in sujba cuplului Voronin-Rosca sau a serviciilor secrete ruse si cominterniste ce le sufla acum in supa si la Bucuresti, si pe Internet. Reunirea Basarabiei cu Roamnia a devenit reala anume in acesti ani, anume in aceste zile, mai ales prin actiunile marilor personalitati ale Basarabiei si denigrarea lor reprezinta - de fapt - atac direct impotriva reunirii, redobandirii cetateniei romanesti si, in fine, atac deosebit de marsav la siguranta nationala a poporuuli roman. La ora actuala Grigore Vieru, Noclae Dabija si Ilie Ilascu, alaturi de alti mari patrioti romani din Basarabia, sunt conducatorii reali ai romanismului basarabean si bucovinean si daca ni-i denigram pe ei atunci pe cine punem in loc, doamnelor si domnilor ? Cine ne va conduce maine spre victoria finala? Cei care stiti alte nume, dar sa fie incarcate de fapte nu de anonimitate, dati-ni-i! sa-i stim si noi.

Unitatea si viitorul neamului romanesc nu au fost zdruncinate nici de Marea Migratie Nomada, nici de cele 13 ocupatii necrutatoare rusesti, nici de sangerosul genocid comunist. Vom rezista, doamnelor si domnilor, si atacurilor anonimilor din timpurilor noastre. Fiindca adevarul, repetam, este Harul lui Dumnezeu, adevarul este Cale ce ne indreapta spre Lumina Lui. Nu spre minciuna lor.


Sursa:
http://www.voceabasarabiei.com/dir/fdrm/html/fdrm0023.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.